Utrzymanie czystości w restauracjach i kuchniach z Vileda Professional
Bezpieczeństwo i higiena żywności: zadbaj o odpowiednie standardy w swojej firmie
Utrzymanie maksymalnego poziomu higieny i bezpieczeństwa żywności w restauracjach, kuchniach i obiektach gastronomicznych ma kluczowe znaczenie dla długotrwałego funkcjonowania i reputacji Twojej firmy. Służy nie tylko zadbaniu o zdrowie i zadowolenie Twoich klientów, ale również podniesieniu standardów przygotowania żywności oraz poprawieniu samopoczucia pracowników.
Sprostanie niezwykle wysokim wymaganiom przemysłu spożywczego nie należy jednak do łatwych zadań, ponieważ istnieje wiele ustaw i przepisów regulujących działalność restauracyjną i gastronomiczną, zarówno na poziomie krajowym, jak i europejskim.
By sprostać tym przepisom – a jednocześnie zapewnić wydajność i wysokiej jakości produkty końcowe dla Twojej firmy – ważne, jest by stosować pięć poniższych zasad:
1. Przygotować racjonalny i skuteczny plan utrzymania higieny
2. Stosować nowoczesne metody czyszczenia, które spełniają specyficzne potrzeby Twojej firmy
3. Korzystać z pełnej gamy wysokiej jakości, kodowanych kolorystycznie narzędzi
4. Przeprowadzać kompleksowe szkolenia personelu
5. Stosować trwałe lub jednorazowe mopy z mikrowłókien
Uwzględniając Twoje specyficzne potrzeby, możemy przygotować dla Ciebie indywidualny plan sprzątania i higieny, który będzie pasował i wspierał Twój globalny plan HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Ponadto oferujemy odpowiednie produkty, metody i szkolenia, które pomogą Ci w osiągnięciu sukcesu.
Skontaktuj się z nami bezpośrednio, byśmy mogli Ci doradzić.
Wybierz swoje pomieszczenie
Utrzymanie czystości w punktach przetwarzania żywności przestrzegających systemu HACCP
Maksymalnie efektywne sprzątanie: by dotrzymać kroku klientom
Niezależnie od tego, czy chodzi o restauracje czy stołówki – w branży spożywczej istnieje coraz większa presja, aby obracać stoły i czyścić podłogi oraz powierzchnie ponadpodłogowe tak szybko, jak to tylko możliwe bez obniżania jakości i nie wpływając negatywnie na doświadczenie klienta. To samo dotyczy czyszczenia narożników sklepów spożywczych: w utrzymaniu higieny lub sprzątaniu rozlanych cieczy liczy się szybkość. Jednak istnieje różnica między szybkim i skutecznym czyszczeniem.
Aby sprostać dzisiejszym oczekiwaniom w zakresie bezpieczeństwa żywności, nasi inżynierowie stworzyli przyjazne dla użytkownika i łatwe do zrozumienia systemy produktów i metody czyszczenia w restauracjach i kuchniach, które mogą znacznie przyspieszyć Twoją pracę. Rezultat: wyższe standardy higieny w krótszym czasie i przy mniejszym wysiłku.
Właściwe produkty do utrzymania czystości w restauracjach i kuchniach: kontrola zanieczyszczeń
Profesjonalne kuchnie są wymagającym środowiskiem z kilkoma potencjalnymi zagrożeniami. Dlatego też bezpieczeństwo osobiste idzie w parze z bezpieczeństwem i higieną żywności.
Na przykład bezpieczne podłogi wymagają specjalnych metod czyszczenia w celu utrzymania ich czystości i bezpieczeństwa. Wdrożenie systematycznego czyszczenia jest zatem istotnym wymogiem systemu HACCP.
Zapobieganie zanieczyszczeniu krzyżowemu jest kolejnym ważnym aspektem bezpieczeństwa żywności. Najprostszym sposobem uniknięcia zanieczyszczenia krzyżowego jest oddzielanie żywności surowej od gotowej do spożycia oraz stosowanie do czyszczenia specjalnych, oznaczonych kolorami narzędzi.
Oferujemy mopy i ścierki z mikrowłókien, które skutecznie usuwają do 99,9% bakterii bez użycia środków chemicznych w kuchniach i innych obszarach przetwórstwa spożywczego, jak również ścierki oznaczone kolorami, które okazały się pomocne w systematycznym sprzątaniu pozwalającym zachować wysokie standardy higieny.
Powszechnie stosowane mopy jednokrotnego użytku niewykonane z mikrowłókien nie są w stanie sprostać wyzwaniom branży. Wdrożenie mopów z mikrowłókien może natomiast pomóc zmniejszyć ilość odpadów, chemikaliów i obniżyć koszty sprzątania.
Intensywne doczyszczanie, czyszczenie punktowe, zbieranie rozlanych cieczy - niezależnie od Twoich potrzeb, mamy rozwiązanie zapewniające szybkie, skuteczne i higieniczne utrzymanie czystości.