Ponowne otwarcie lokali gastronomicznych
Ekstremalnie wysokie oczekiwania względem branży gastronomicznej wzrosły jeszcze bardziej w przededniu ponownego otwarcia lokali.
Zapewnienie czystości i higieny obiektów oraz żywności wymaga dokonania ponownej oceny metod i procesów sprzątania oraz produktów stosowanych do utrzymania czystości.
Zwrócenie szczególnej uwagi na często dotykane powierzchnie nie tylko ograniczy ryzyko przenoszenia infekcji, ale także przełoży się na pozytywne postrzeganie Państwa lokalu przez klientów.
Vileda Professional służy wsparciem w zakresie wyboru odpowiednich procesów utrzymania czystości.
Chętnie odwiedzimy Państwa obiekt, by przedyskutować wiele tematów, jak m.in.:
- Zapobieganie zakażeniom
- Produkty z mikrowłókien jednorazowego i wielokrotnego użytku
- Znaczenie procesów sprzątania i dezynfekcji
- Zalety kodowanych kolorystycznie przyborów do sprzątania
- Jakość, której możesz zaufać
Często dotykane powierzchnie
Restauracje
Restauracje
- Karty menu i stojaki
- Przyprawy (sól, pieprz, keczup)
- Tacki do żywności
- Lady (bar, przy wejściu itp.)
- Stoły i krzesła
- Terminal do płatności kartą
- Ekrany dotykowe/ekrany POS
- Ekspresy do kawy i maszyny do przygotowania napojów
Kuchnie
Kuchnie
- Uchwyty i zamki w drzwiach
- Przyciski do sterowania sprzętem (piekarniki itp)
- Uchwyty dozowników i płyty (np. urządzenia do przygotowania napojów)
- Krany, zlewy, obszary przeznaczone do mycia rąk
- Dozowniki ręczników papierowych
- Uchwyty zamrażarki/lodówki i szuflady
- Przybory do gotowania i sprzęt (np. noże, deski do krojenia itp.)
- Maszyny do składania zamówień
- Łyżki do nakładania lodów, dzwonki serwisowe